Permanent Ontharen

Bij permanent ontharen moet u denken aan elektrisch ontharen met behulp van de Blend methode. Hierbij worden de haren één voor één behandeld, en verwijderd. Dit gebeurd door een naald in de haar follikel te laten glijden en met behulp van stroom het haarzakje te logen. Waardoor deze niet meer in staat is een haartje te produceren. Dat wil zeggen als het haar in de beginnende groei fase is. Als het haar in een andere groei fase zit kan er uit de follikel toch weer een haar groeien.

Dit betekent dat soms meerder malen een plek moet worden behandeld voordat deze geen haar meer produceert. De Blend methode is de enige methode waarbij de haren definitief worden verwijderd en waarbij alle haar kleuren en haar dikten kunnen worden behandeld.

Voor het behandelen van grote oppervlakken en het snel ontharen wordt er eigenlijk alleen nog maar onthaard met laser , Intensive Pulse Light (IPL) of Fluorescend Pulse Light (FPL). Ik onthaar in mijn praktijk met de Fluorescend Pulse Light (FPL) methode, wat een combinatie is van laser en IPL. Deze methode geeft goede resultaten, maar mag strikt genomen niet definitief ontharen worden genoemd (evenals laser en IPL).

Omdat de werking van laser, IPL of FPL berust op licht opname en verhitting van de haarwortel door pigment in het haar, worden lichte of grijze haren niet onthaard door deze methoden. Hiervoor moet worden terug gegrepen op het elektrisch ontharen met de Blend methode.